Betala i butiker

Aktiiviraha är ett Mastercard-kort som accepteras som betalmedel nästan överallt i världen.

Kortet kan användas både till vardagliga och större uppköp. Då du betalar med Aktiiviraha-kortet får du betaltid för dina inköp och du kan även använda förmånliga betaltidserbjudanden i säljaffärerna.

Kontaktlös betalning

Med Aktiiviraha-kortet kan du betala inköp för upp till 50 euro kontaktlöst.

Även vid kontaktlös betalning sätter säljaren inköpsbeloppet i betalningsterminalen. För inköpet får du ett kvitto, ifall du så vill. Om du inte vill använda dig av den kontaktlösa egenskapen, kan du även betala genom att mata in kortet i betalterminalen och knäppa in din kod. 

OBS! Av säkerhetsskäl kräver kontaktlösa betalterminaler då och då att också en betalning värd mindre än 50 € ska bekräftas. Då sätter du kortet i terminalen och knäpper in din PIN-kod.

Betaltidserbjudanden

Utnyttja prisvärda betaltidserbjudanden

Du kan avtala med en försäljare som erbjuder Aktiiviraha om förmånligare betalningstid på dina inköp. På inköp med speciella villkor får du ett separat kampanjkvitto. Du kan utnyttja flera olika betaltidskampanjer samtidigt. För alla inköp gjorda med ditt Aktiiviraha-kort får du en gemensam faktura.
Det finns många försäljare som erbjuder Aktiiviraha runtom i hela Finland.

Exempel på betaltidskampanjer:

  • Tio månaders betaltid
  • Kontantpris 2 449 e eller 249 e/mån
  • Räntan 0 %
  • Kontoskötselavgift 5 e/mån
  • Kampanjavgift 30 e (i första fakturan)
  • Den effektiva räntan 7,37 %
  • Varans kreditpris 2 529 e

Bland annat av följande säljföretag kan du få betaltidserbjudanden

Gigantti logo

Power logo

Stemm logo

TUI logo

Veikon kone logo

 

Effektiv ränta

Aktiiviraha är en löpande kredit. Den effektiva räntan beräknat för en disponibel kredit på 1500 euro är 25,67 % och det totala beloppet som ska betalas är 1694,04 euro. Vid beräkningen har man beaktat kontoavgiften 5 euro/månad och årsavgiftet 30 euro från andra året och använt en nominell ränta på 12,558 % (04/2019). Vid beräkningen av den effektiva årsräntan har man antagit att krediten beviljas för ett år från det första kreditutnyttjandet och det återstående kreditkapitalet och kreditkostnaderna blir till fullo betalda genom sista betalning, kreditkapitalet återbetalas genom lika stora månatliga betalningar på 141,17 euro och att kreditkostnaderna beaktas i enlighet med kreditutnyttjandet och återbetalningar av kapitalet och i enlighet med kreditavtalet. Krediten beviljas av Handelsbanken Finans Abp, Östersjögatan 11-13, Helsingfors.

Utnyttja förmånliga betaltidserbjudanden

Visa betaltidserbjudanden

© Svenska Handelsbanken AB (publ)