Aktiiviraha palvelee sinua 3.12.2018 alkaen uudessa numerossa:

Kuluttaja-asiakkaat 010 444 2600
 

Aktiiviraha betjänar dig på nytt nummer från och med 3.12.2018:

Konsumenter 010 444 2600

 

Betala kontaktlöst med kort

Kontaktlöst kort

Aktiiviraha är ett kontaktlöst kort. Med det kan du betala små inköp på upp till 25 e kontaktlöst, dvs. utan att knappa in pin-koden, i betalterminaler som godkänner kontaktlös betalning.

Kontaktlösa betalningar

Att betala kontaktlöst går snabbt och lätt och säkert.

Betalterminalen identifierar kortet när du för det på ett par centimeters avstånd från terminalen och den ger en ljud- eller ljussignal för godkänd betalning.

Vid första inköpet med ett kontatklöst kort behöver du knappa in pin-koden.

Om du inte vill betala kontaktlöst, kan du betala alla dina inköp som vanligt med att sätta in kortet i betalterminalen och knappa in PIN-koden.

OBS! Av säkerhetsskäl kräver kontaktlösa betalterminaler då och då att också en betalning värd mindre än 25 e ska bekräftas. Då sätter du kortet i terminalen och knappar in din PIN-kod.

Säker betalning

Vi får ofta läsa om hur tjuven har tömt en kortinnehavares konto genom att först tjuvtitta när pin-koden knappas in och sedan stjäla kortet. När du betalar små inköp kontaktlöst, till exempel i ett café eller i en restaurang, behöver du inte knappa in din pin-kod och då får ingen utomstående heller chansen att se den.

Även vid kontaktlösa betalningar knappar försäljaren in köpesumman på betalterminalen och du får ett kvitto på ditt köp om du vill.

Ett säkert betalningsnätverk

Inköp som betalas med ett kontaktlöst Aktiiviraha-kort processas i samma säkra betalningsnätverk som andra Mastercard-kortbetalningar. Genom dessa nätverk går dagligen miljoner betalningstransaktioner.

Mastercard har på många sätt sett till att säkerheten i kontaktlösa betalningar är på högsta möjliga nivå. Mera om kontaktlös betalning och Mastercard PayPass.