Användning av kortet

Aktiiviraha är ett kort för vardagsbruk. Med kortet betalar du både stora och små inköp.  Kortet accepteras som betalmedel i Finland, runtom i världen och på nätet. Aktiiviraha är ett kontaktlöst kort, så du kan betala små inköp på upp till 25 e utan pin-kod på försäljningsställen med betalterminaler som godkänner kontaktlösa betalkort.

Två sätt att använda kortet

I vardagsbruk får du alltid ca en månads räntefri betalningstid på dina inköp. Sedan kan du välja att betala bort allt på en gång eller dela upp betalningen i flera räntebelagda månadsrater.

 När du vill utnyttja de förmånliga betaltidserbjudanden som våra samarbetspartners erbjuder, avviker betaltider och ränta från normalt bruk. Du kan utnyttja flera betaltidserbjudanden samtidigt och du kan utnyttja erbjudanden så ofta du vill. 

Du får en faktura på alla inköp.

Ränta

Aktiiviraha är en fortlöpande kredit med kontoskötselavgift på 5 e/månad och årsavgift på 30 e från andra året. Årsräntan för en kredit på 1500 e är 25,67 % (11/2017), när den nominella räntan är 12,557 %. Krediten beviljas av Handelsbanken Finans Abp, Östersjögatan 11-13, Helsingfors.