Lähimaksaminen ja lähiluettava kortti

Lähimaksaminen

Lähimaksaminen on helppo, nopea ja turvallinen tapa maksaa pienet, enintään 50 € ostokset ilman tunnusluvun näppäilyä. Ensimmäinen lähiluettavalla kortilla tekemäsi ostos täytyy tehdä tunnuslukua käyttämällä. Lähimaksuraja nousee Suomessa 1.4. alkaen 50 euroon.

Lähiluettava

Aktiiviraha on lähiluettava kortti. Lähiluettava tarkoittaa, että kun ostoksesi yhteissumma on enintään 50 €, voit maksaa sen lähimaksamiseen soveltuvissa myyntipisteissä nopeasti ilman tunnusluvun näppäilyä. Maksupääte tunnistaa kortin, kun viet sen parin sentin päähän maksupäätteestä. Pääte antaa ääni- tai valomerkin maksun onnistumisesta.

Jos et halua käyttää kortin lähilukuominaisuutta, voit maksaa kaikki ostokset vanhaan tapaan viemällä kortin maksupäätteeseen ja näppäilemällä tunnusluvun.

HUOM! Turvallisuussyistä lähilukumaksupääte vaatii aika ajoin myös 50 € tai sitä pienemmän maksun varmistamisen, jolloin kortti syötetään maksupäätteeseen ja näppäillään tunnusluku.

Turvallista maksamista

Kun maksat pienet ostokset lähiluettavalla kortilla, esimerkiksi ravintolassa tai kahvilassa, sinun ei tarvitse näppäillä tunnuslukua maksun yhteydessä - näin kukaan ei pääse urkkimaan tunnuslukuasi.

Myös lähimaksamisessa myyjä syöttää ostoksen summan maksupäätteeseen. Ostoksesta saat kuitin normaaliin tapaan, jos niin haluat.

Taustalla turvallinen maksuverkosto

Lähiluettavalla Aktiiviraha-kortilla maksetut ostot prosessoidaan samojen turvallisten maksuverkostojen kautta kuin muutkin Mastercard-korttiostot. Näiden verkostojen kautta kulkee päivittäin miljoonia maksutapahtumia. 

Mastercard on monin eri keinoin huolehtinut lähimaksamisen turvallisuudesta.

Lue lisää lähimaksamisesta ja Mastercard PayPass'ista täältä.