Maksaminen verkossa

Kortti on turvallinen maksutapa internetissä/verkossa, kunhan käytät sitä yhtä huolellisesti kuin muussakin asioinnissa.

Tee ostoksia ennestään tutuissa tai yleisesti hyvämaineisissa ja luotettavissa verkkokaupoissa. Tarkista myös aina, että verkkokaupassa on käytössä salattu yhteys, joka suojaa internet-yhteyden sinun tietokoneesi ja kauppiaan välillä. Salatun SSL-yhteyden tunnistat internet-osoitteesta, joka on muotoa https://.

Kultaiset säännöt verkkomaksamiseen

 
• Älä koskaan anna korttisi numeroa tai tunnuslukuasi sähköpostitse kenellekään.
• Mikäli tilaat kortillasi internetin kautta toimitettavan jatkuvan palvelun, ota aina ennen maksamista selville, miten voit lopettaa palvelun ja siitä johtuvan veloituksen.
• Säästä ostoon liittyvät asiakirjat. Niitä voidaan tarvita esimerkiksi kaupan ehtojen selvittämiseen tai todisteeksi siitä, että tavara on maksettu.
• Jotkut Euroopan ulkopuolella toimivat verkkokaupat saattavat pyytää kortista ja passista valokopiota esimerkiksi faksilla varmistaakseen, että tilausta tekee todellinen kortinhaltija. Älä toimita korttitietojasi koskaan suojaamattomassa sähköpostissa. Jos tietoja ei toimiteta, liike ei todennäköisesti lähetä tilattuja tuotteita.
• Jos mahdollista, tee ostokset vahvaa tunnistamista (Mastercard SecureCode) tukevilla sivuilla.
• Jos sivusto ei tue vahvaa tunnistamista, varmista, että korttisi tiedot salataan asianmukaisesti ennen tietojen lähettämistä verkossa. Tarkista, että selainikkunan alareunassa näkyy ehjä avain tai lukittu lukko ja että selaimen osoiterivi on http-muodon  sijaan muotoa https://.

 

Yleisohjeet

Verkkomaksamisella tarkoitetaan niin tietokoneella kuin esimerkiksi älypuhelimien verkkoselaimella tehtyjä ostoja. Ostoksia voit tehdä vahvaa tunnistamista tukevissa liikkeissä tai vahvan tunnistamisen ulkopuolella. 

Ostatpa mistä liikkeestä tai millä päätelaitteella hyvänsä, muista seuraavat asiat:

Ennen tilauksen tekemistä

• Lue huolellisesti toimitus- ja palautusehdot, myös pienellä kirjoitettu teksti. Ehtojen pitäisi olla nähtävissä kauppiaan verkkosivustolla. Ota huomioon, että tuotteen palautuksesta saattaa aiheutua sinulle kuluja.
• Tarkista, että myyjän osoitetiedot löytyvät verkkokaupasta ja ota osoitetiedot talteen mahdollista tuotepalautusta varten. Mikäli osoitetietoja ei ole annettu, suhtaudu verkkokauppaan varauksellisesti. Kirjaa muistiin myös kaupan internet-osoite.
• Tutustu myös kauppiaan sivuilla oleviin tietoihin toimituskustannuksista sekä hyväksytyistä valuutoista ja sovellettavista veroista.
 
Ostohetkellä

• Tallenna tai tulosta itsellesi kauppiaan verkkosivulla antama kuvaus ostoksista ja maksuehdoista, jotka hyväksymällä voit tehdä tilauksen.
• Hyväksy maksu syöttämällä korttinumero ja voimassaoloaika verkkokaupan lomakkeelle ja etene kauppiaan antamien ohjeiden mukaan. Jos kaupalla on käytössä vahva tunnistaminen, sinulle saatetaan tässä vaiheessa lähettää tekstiviestillä kertakäyttöinen varmennustunnus. Syötä matkapuhelimeesi toimitettu tunnus sille tarkoitettuun kenttään. Oikean tunnuksen antamisen jälkeen palaat automaattisesti verkkokauppaan. Huomioi, että mikäli meillä ei ole tiedoissa matkapuhelinnumeroasi tai se on väärä, et pysty tekemään verkko-ostoa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, joka päivittää tietosi. 
• Tallenna tai tulosta kauppiaan mahdollisesti antama kuittaus maksun hyväksymisestä.
• Säilytä tallentamasi tai tulostamasi tiedot myöhempää tarkistusta ja vertailua varten. 
 
Useimmat verkkokauppiaat lähettävät asiakkaalle tilausvahvistuksen sähköpostitse ja se kannattaa säilyttää.

Mastercard SecureCode

Mastercard SecureCode on verkkomaksamisen turvallisuutta parantava vahvan tunnistamisen todentamispalvelu. Palvelussa todennetaan ostohetkellä maksun molemmat osapuolet eli ostaja ja kauppias.
Ostoksia suositellaan tehtäväksi Mastercard-korteilla niiden verkkokauppiaiden sivuilla, joilla on Mastercard SecureCode -tunnus. Tunnus vahvistaa, että kauppias on liittynyt mukaan palveluun oman pankkinsa kautta. 
Maksutilanteessa matkapuhelimeesi saattaa tulla kertakäyttöinen tunnus, joka tulee syöttää sille osoitettuun kenttään. 

Näin palvelu toimii

1. Tee ensin ostokset ja siirry maksamaan.
2. Valitse maksutavaksi Mastercard.
3. Anna korttisi numero, voimassaoloaika ja tarkistusluku (ns. CVV2-luku kortin kääntöpuolella).
4. Paina ”Maksa”-painiketta, jonka jälkeen siirryt vahvaan tunnistautumiseen.
5. Kuittaa tarvittaessa ostokset saamallasi tunnusluvulla.
6. Saat vahvistuksen onnistuneesta maksusta.
7. Palaa kauppiaan sivulle, saat kauppiaalta tilausvahvistuksen.

Jos asioit kauppapaikassa, joka ei käytä Mastercard SecureCode -todentamispalvelua, varmista että korttisi tiedot salataan asianmukaisesti ennen tietojen lähettämistä verkossa.
• Tarkista, että selainikkunan alareunassa näkyy ehjä avain tai lukittu lukko ja että www-osoite on muotoa https://. Tällöin käytössä on suojattu verkkoyhteys ja sen turvaamana voit antaa korttitiedot kauppiaan verkkosivulla olevaan lomakkeeseen.
• Varmista lisäksi, että tietokoneesi käyttöjärjestelmä on päivitetty asianmukaisesti ja että sinulla on viimeisin versio selainohjelmasta käytössäsi.
• Tee ostoksia ainoastaan ennestään tuttujen verkkokauppojen sivuilla tai varmista, että verkkokauppa on hyvämaineinen ja luotettava.

Jatkuvat veloitukset

 

Voit käyttää verkkomaksuissa jatkuvaa veloitusta.
Jatkuvassa veloituksessa internetistä tehty tilausuusitaan määräajoin. Palvelu voi olla esimerkiksi jatkuva pääsy jollekin sivustolle tai palveluun, tai vaikka virustorjuntaohjelmiston automaattinen uudistaminen/päivittäminen. Suomalaisille tuttuja jatkuvia veloittajia ovat esim. Viaplay, Netflix ja Spotify.

Lue tilausehdot huolella, myös pienellä kirjoitettu teksti. On mahdollista, että tilausta tehdessäsi saatat huomaamattasi sitoutua jatkuvaan veloitukseen. 
Jatkuva veloitus toimii siten, että liike veloittaa ilmoittamaltasi kortilta maksun vuosittain tai kuukausittain. Veloituksen aikataulu määräytyy tilatun palvelun mukaisesti. Joissakin tapauksissa esimerkiksi jonkin sivuston käytön kolme ensimmäistä päivää ovat maksuttomia. Jos tilausta ei tämän määräajan sisällä peruuta, veloitetaan palvelusta kuukausittain.

Ota itsellesi kirjallinen todiste palvelun peruutuksesta. Voit tehdä sen esimerkiksi tulostamalla tai tallentamalla lähettämäsi peruutuksen ja/tai ilmoituksen hyväksytystä peruutuksesta.

Huomioi, että peruutus on tehtävä ennen veloituspäivää tai ennen kokeiluajan umpeutumista.

Maksusuunnitelma

Helpotusta arkeen

Koronavirukseen liittyvä poikkeustilanne on muuttanut meidän kaikkien arkea. Toivottavasti sinä ja läheisesi olette pysyneet terveinä – se on tärkeintä. Tärkeäksi nousee kuitenkin myös oman talouden tilanne. Ehkä olet joutunut äkkiä työttömäksi tai lomautetuksi – ja jotenkin pitäisi pakollisista menoista selviytyä. 

Haluamme auttaa sinua pääsemään pahimman yli. 
Keräsimme tähän sinulle muutamia käytännön neuvoja.
 

Käytä hyväksesi edullisia maksuaikatarjouksia

Näytä jälleenmyyjät

Evästeet (Cookies)                       Saavuttetavuusselosteet

© Svenska Handelsbanken AB (publ)